vineri, mai 24, 2024
Actualitate

ACCIDENT DE MUNCĂ GRAV LA TECUCI | O PERSOANĂ ESTE RĂNITĂ, IAR ALTA ȘI-A PIERDUT VIAȚA

Accident de muncă în această dimineață la Tecuci.  Două persoane s-au intoxicat după ce au intrat într-o gură de canal pentru efectuarea unor lucrări tehnice de reparații. Acestea au fost găsite inconștiente de salvatorii din Tecuci. Victimele au fost extrase din canal de îndată. Una dintre victime, care este din Bacău și are 51 de ani a fost intubată şi dusă cu elicopterul la Spitalul Judeţean Galaţi. Din păcate, cea de-a doua victimă, în vârstă de 43 de ani a fost declarată decedată.

 

La faţa locului s-a deplasat o autospecială, echipajul SMURD tip B de la Secţia de Pompieri Tecuci, elicopterul SMURD şi un echipaj de la Ambulanță, totodată  a intervinit şi un echipaj Electrica pentru înlăturarea oricărui pericol, în vederea executării intervenţiei de salvare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați face și el cercetări în caz, evenimentul fiind înregistrat ca accident de muncă.

 

Potrivit inspectorului șef ITM, Laurențiu Asaftei, cele două victime coborâseră în canal pentru a face niște reparații, aceasta fiind sarcina lor de serviciu în acel moment.
Un al treilea muncitor care ar fi trebuit să coboare în subteran a simțit un miros înțepător, potrivit propriilor declarații, și nu a mai intrat în canal.
Victimele sunt angajați ai societății locale de apă și canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen