AVERTIZARE | EVITAȚI SĂ VĂ SCĂLDAȚI ÎN RÂURI SAU LACURI

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret atrage atenţia tuturor cetăţenilor că îmbăierea în lacurile de acumulare sau în apele curgătoare este periculoasă din cauza malurilor abrupte și a curenților puternici. De asemenea, specialiștii avertizează că în aceste zone albiile pot fi nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci. Puteți practica înotul sau vă puteți scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum și în spațiile special amenajate pentru aceste activități.

 

𝑶𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒂̆ 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒄𝒂̆, 𝒑𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒑𝒓𝒊𝒆 𝒓𝒂̆𝒔𝒑𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆, 𝒑𝒐𝒂𝒕𝒆 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂 𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒊̂𝒎𝒃𝒂̆𝒊𝒆𝒓𝒆 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒆 𝒎𝒂𝒓𝒊𝒏𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆” (𝒂𝒓𝒕. 9, 𝒂𝒍𝒊𝒏. 3 𝒅𝒊𝒏 𝑳𝒆𝒈𝒆𝒂 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒐𝒓 107/1996). De asemenea, „𝒑𝒆 𝒎𝒂𝒍𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒂𝒑𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒑𝒂𝒓𝒕̦𝒊𝒏𝒂̂𝒏𝒅 𝒅𝒐𝒎𝒆𝒏𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄, 𝒐𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒂𝒏𝒂̆ 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒄𝒂̆ 𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒓𝒆𝒑𝒕𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒂𝒄𝒄𝒆𝒔 𝒍𝒊𝒃𝒆𝒓, 𝒑𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒑𝒓𝒊𝒆 𝒓𝒂̆𝒔𝒑𝒖𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆, 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒍𝒊𝒎𝒃𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒂𝒖 𝒓𝒆𝒄𝒓𝒆𝒆𝒓𝒆” (𝒂𝒓𝒕. 25, 𝒂𝒍𝒊𝒏. 1 𝒅𝒊𝒏 𝑳𝒆𝒈𝒆𝒂 𝑨𝒑𝒆𝒍𝒐𝒓 107/1996).

 

ABA Siret administrează un bazin în suprafață de 28.678 kilometri pătrați și o rețea hidrografică de 735 cursuri de apă codificate, cu o lungime totală de 10.280 kilometri. Pe teritoriul administrat de instituția noastră nu sunt desemnate zone de îmbăiere.

 

La nivel național, autoritățile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere: 49 sunt localizate la Marea Neagră (de la Gura Portiței la Vama Veche), iar una este în orașul Tulcea (lacul Ciuperca).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *