vineri, aprilie 26, 2024
Fără categorie

Peste 140 de jandarmi și polițiști vor asigura ordinea publică la manifestarea cultural-artistică „Iarmaroc Moldovenesc”, organizată în municipiul Tecuci, în perioada 11 – 15 august.

În perioada 11 – 15 august, în Oborul din municipiul Tecuci are loc manifestarea cultural-artistică „Iarmaroc Moldovenesc”, iar pentru desfășurarea într-un climat de siguranță a manifestării vor fi constituite patrule și dispozitive de ordine publică formate din jandarmi și polițiști. Astfel, peste 140 de jandarmi gălățeni sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tecuci vor veghea pe durata celor cinci zile la respectarea legii, la gestionarea afluxului de persoane și a măsurilor de protecție epidemiologică.

Recomandăm participanților să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală ce ar putea conduce la manifestări violente, astfel de comportamente nefiind tolerate de către forțele de ordine. Totodată, sfătuim cetățenii să acorde o atenție deosebită copiilor, în cazul în care sunt însoțiți de aceștia, deoarece se pot rătăci cu ușurință, cât și bunurilor personale.

Dat fiind contextul epidemiologic actual, pentru asigurarea desfășurării manifestării cultural-artistice în condiții de siguranță sanitară, participanții vor trebui să respecte o serie de măsuri de prevenție, astfel:

  • la intrarea în interiorul zonei de desfășurare a manifestării, participanții vor respecta distanța de 1,5 m între ei;
  • purtarea măștii de protecție este obligatorie de către toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, pe întreaga durată a participării la eveniment. Masca trebuie să acopere gura și nasul;
  • accesul va fi permis numai persoanelor vaccinate împotriva SARS-CoV2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore sau rezultatul negativ, certificat, al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2. Verificarea dovezilor medicale prezentate de către participanți va fi efectuată prin grija organizatorului. Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare;
  • la accesul în incinta iarmarocului, participanților li se va efectua măsurarea temperaturii prin termometru non-contact, precum și efectuarea triajului observațional. NU se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) și nici a celor a căror temperatură corporală înregistrată depășește 37,3°C;
  • participanții își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant care va fi pus la dispoziție de către organizator, în recipiente speciale aflate la intrarea în zona de desfășurare a manifestării.

Cetățenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forțelor de ordine, atât prin contact direct cât și prin apelarea serviciului unic de urgenta 112.

3 comentarii la „Peste 140 de jandarmi și polițiști vor asigura ordinea publică la manifestarea cultural-artistică „Iarmaroc Moldovenesc”, organizată în municipiul Tecuci, în perioada 11 – 15 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen