DE LA 0 CAZURI DE COVID-19, LA 6 CAZURI, ÎN DOAR 4 ZILE

Inno4cov19 — Boosting Innovation for COVID-19 Diagnostic, Prevention and Surveillance

 

La Umbrărești situația nu mai este foarte bună. În doar 4 zile, de la 0 cazuri de Covid-19 am ajuns să avem 6 cazuri, deși toată vara, niciun consătean nu a fost infectat. Ciudat este și pentru noi această creștere, relativ bruscă. Ce rămâne să facem este să ne conformăm din nou autorităților și să purtăm masca în spațiile închise ori să ne vaccinăm.

 

În județul Galați cresc în continuare cazurile. Comuna Cavadinești este aproape de scenariul roșu. Rata de incidență este de 2,86 cazuri la mia de locuitori.

 

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi, în județul Galați, în cel mai recent interval de 24 de ore raportat, s-au înregistrat peste 40 de noi cazuri caz de infectare cu COVID-19, aproape dublu față de intervalul precednt. Nu a mai fost declarat niciun bolnav decedat la Galați, în schimb, nouă pacienți aflați sub tratament fiind reconfirmați pozitiv la a doua testare.

 

Conform statisticii privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 783 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore, 43 au fost confirmați ca purtători ai virusului, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 28.161. Din fericire, până sâmbătă la prânz, 4 septembrie 2021, niciun bolnav nu a mai pierdut lupta cu boala, numărul victimelor COVID-19 din Galați stagnând astfel la 960.

 

Tot sâmbătă, zece pacienți au primit vestea bună a unor teste negative, care i-a făcut automat vindecați şi le-a permis externarea din spital. În total, 26.911 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate. Sâmbătă, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.100 persoane, în timp ce 219 erau în izolare la domiciliu, iar alte 71, în izolare instituţionalizată. De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 194.776 de teste.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *