vineri, mai 24, 2024
Actualitate

COMUNA BARCEA ÎN SCENARIUL ROȘU | UMBRĂREȘTI ȘI IVEȘTI ÎN SCENARIUL GALBEN | TOT MAI MULTE PERSOANE INFECTATE

Din ce în ce în mai multe localități  sunt  impuse  restricții  după  ce  rata  de  infectare  e mai mare de 2 / 1.000 și mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori (scenariul  galben)  sau  mai mare de 3 / 1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6 / 1.000 de locuitori  (scenariul  roșu).

 

În comuna Umbrărești sunt infectate 19 persoane, iar rata este de 2,66 cazuri / 1.000 locuitori. Comuna Barcea a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare este de 3,42 cazuri  / 1.000 locuitori.   La Ivești sunt infectate 23 de persoane, iar rata de infectare este de 2,26 cazuri / 1.000 locuitori.

 

Deocamdată, autorităţile nu au dispus în Barcea restricţii aferente ratei de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

 

Situația la nivelul județului Galați.

 

La nivelul judeţului Galaţi, potrivit raportării Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi, luni, 27 septembrie 2021, au fost înregistrate 30.114 persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 178 de cazuri fiind confirmate în ultimele 24 de ore.

Din numărul nou de persoane infectate, 27.727 au fost declarate vindecate (91, în 24 de ore) şi 1.004 au decedat, niciun deces nu a fost confirmat în ultimele 24 de ore.
Până luni, în judeţ, au fost efectuate 211.926 de teste (443, în 24 de ore), 803 persoane se aflau în carantină la domiciliu, 1 în carantină instituţionalizată, 1.114 în izolare la domiciliu, iar 268, în izolare instituţionalizată.

În ceea ce priveşte vaccinările, Prefectura Galaţi informează că, în data de 26 septembrie 2021, la nivelul judeţului Galaţi, au fost vaccinate 403 persoane (337 prima doză şi 66 rapel). Cele mai multe vaccinări au fost la centrul drive-thru, 214 (195 prima doză şi 19 doza 2).

„Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021) la nivel judeţean – 226.484. Numărul total al persoanelor din judeţul Galaţi care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 102.560. Totodată, 18.347 de persoane au fost imunizate cu vaccin Janssen (doză unică). Alte 3.017 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore nu au fost raportate reacţii adverse post imunizare“, precizează Prefectura Galaţi.

Tecuci și el în scenariul roșu. Au fost impuse măsuri!

 

Printre acestea sunt:

 

În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

 

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

Vezi toate măsurile aici.

 

Măsuri scenariul galben.

 

 • Competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
 • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.
 • Se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Pot participa doar cei vaccinați, cei testați sau cei trecuți prin boală, conform descrierii de mai sus.
 • Se permite organizarea de conferințe cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.
 • Se permite organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, cu respectarea următoarelor măsuri:
 • a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
 • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
 • c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/ persoană, acolo unde este posibil;
 • d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
 • e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
 • Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00.
 • Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00-2:00

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen