miercuri, februarie 21, 2024
Fără categorie

AU FOST IMPUSE RESTRICȚII LA BARCEA | LOCALITATEA ESTE ÎN SCENARIUL ROȘU

Localitatea Barcea a intrat oficial în scenariul roșu, după ce incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 / 1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6 / 1.000 de locuitori.

Timp de 14 zile se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 09 septembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată și completată cu Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 și cu Hotărârea de Guvern nr. 1.015 din 23 septembrie 2021.

Pe întelesul tuturor la Barcea, timp de 14 zile vor fi următoarele măsuri.

În restaurante, cafenele, la spectacole, nunți și botezuri, certificatul de vaccinare OBLIGATORIU!

Conform hotărârii numărul 73 din 23 septembrie 2021, atunci când rata de infectare este între cuprinsă între 3 şi 6 la mie, se propune ca la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Este obligatoriu Certificatul Digital Covid (cod QR) pentru accesul în restaurante, cafenele, la spectacole, nunți, botezuri, competiții sportive.

Pot participa / au acces persoanele care:

✓ sunt vaccinate complet (de minim 10 zile)

✓ au test negativ PCR (în ultimele 72 de ore) sau test rapid certificat (în ultimele 48 ore)

✓au trecut prin boală (au între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare)

Masca obligatorie și în spațiile publice deschise, piețe, persoane, târguri

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.).

Localurile deschise între 02:00 – 05:00

În ceea ce privește competiţiile sportive în spaţii închise sau deschise, acestea pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu distanţă de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte şi festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de persoane cu certificat COVID şi cu purtarea măştii de protecţie.

Nunţile şi botezurile se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitingurile cu maxim 100 de persoane.

Restaurantele şi cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deţinătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen