marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

O FEMEIE A MURIT LA SPITALUL DIN GALAȚI DUPĂ CE NU AR FI FOST OPERATĂ LA TIMP

Noi acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean Galaţi. Un bărbat susţine că soţia lui de 30 de ani a murit în unitatea spitalicească deoarece nu a fost operată la timp, deşi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă. Procurorii au deschis o anchetă. Tragedia s-a produs în luna martie, însă soţul victimei abia acum a decis să facă public cazul. Acesta povesteşte că soţia lui, Cătălina, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi cu stări de vomă şi dureri abdominale, fiind diagnosticată cu o afecţiune la fiere. Iniţial, medicii au spus că trebuie operată imediat.

 

 

Ulterior, au decis să amâne operaţia, povesteşte bărbatul.   „Soţia a ajuns la spital pe 12 martie la spital, acuzând dureri de fiere şi stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit, i s-a făcut testul Covid, care a ieşit negativ. Am ajuns la spital, acolo s-a constatat că trebuie operată de urgenţă din cauza fierii. Ulterior, i-au făcut testul PCR-Covid. A aşteptat până seara la ora 19.30 în Urgenţe, până m-am dus eu să văd ce se întâmplă. Când am ajuns acolo era pe targă şi acuza dureri în zona abdominală. Cei de la Urgenţe ne-au spus că testul e negativ şi că nu o mai operează. Au spus că va rămâne internată, sub tratament, pentru a vedea ce se întâmplă. Am stat cu ea până au dus-o pe salon”,spune soţul femeii.

 

A doua zi, la ora 6.00, bărbatul a sunat la Spitalul Judeţean petru a afla starea în care se află soţia acestua. Un angajat al spitalului i-a comunicat că soţia lui este în stare gravă, la ATI. Câteva ore mai târziu a aflat că nu mai este în viaţă. Cătălina, femeia decedată, avea doar 30 ani şi avea acasă un bebeluş de numai 3 luni.

 

„Am sunat-o, dar nu mi-a răspuns. Am sunat la spital prin centrală, pentru a mi se facă legătura în salon. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare. Am plecat imediat la spital. Am ajuns la ATI…  Mi s-a zis că este în stare gravă. Am vrut să o transfer la alt spital, mi s-a spus că nu se poate transporta. La ora 13.30 mi s-a spus că a făcut stop cardio-circulator, fără să fie operată. Aşa au trecut şi pe certificatul de deces: pancreatită acută severă şi stop cardio-circulator. Am înţeles, ulterior, că în timpul nopţii, nu a fost nimeni la ea să o vadă”, povesteşte bărbatul.

 

Soţul femeii a depus plângere la Poliţie în luna martie 2021, însă nu a primit până acum un răspuns. „Mi-au spus că sunt în curs de cercetări, nu am primit niciun răspuns”, spune acesta.

 

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a confirmat că dosarul este în lucru şi se fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a confirmat, de asemenea, că există o anchetă în curs, fără a ofer detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen