marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

NINSORI ÎN SĂPTĂMÂNA CE URMMEAZĂ | POSIBIL VISCOL ȘI STRAT DE ZĂPADĂ

Săptămâna ce urmează va fi una atipică sezonului de iarnă. Țara noastră va fi traversată de un ciclon mediteraneean, care va aduce precipitații însemnate cantitativ, în mai multe zone din țară. Ziua de luni va fi una cu vreme închisă, temperatura maximă, fiind de 11 grade.

 

De luni seara, o masă de aer rece va pătrunde în țara noastră, temperaturile vor scădea, iar sistemele noroase ale ciclonului mediteraneean vor cuprinde areale mai mari din țară. Prima dată, în Transilvania, ploile vor fi transformate în ninsori, în sudul țării va continua să plouă.

 

Ninsori și la noi, în noaptea de marți spre miercuri. Continua să ploua in regiunile sudice. In jumătatea nordica, avansul câmpului de presiune ridicata întâlnește ciclonul mediteraneean. Ploile se transforma in ninsoare si in Moldova, iar ninsoarea devine abundenta. Vântul începe sa bata si viscolul începe sa apară in special in jumătatea sudica a Moldovei, potrivit celor de la Climatologie și Prognoze Globale.

 

 

Aceste fenomene de iarnă vor ține până miercuri, după care, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar stratul care va fi depus nu va fi unul de durată.

 

Zonele unde va ploua sau va ninge marți, 7 decembrie

 

Zonele unde va ploua sau va ninge miercuri, 8 decembrie

 

Estimarea stratului de zăpadă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen