miercuri, februarie 21, 2024
Actualitate

PERCHEZIȚII LA LIEȘTI | TREI PERSOANE REȚINUTE PENTRU AMENINȚARE ȘI INȘĂLECIUNE

Polițiștii din județul Ilfov au venit, în județul Galați, la Liești pentru a efectua 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și amenințare. Aceștia au păcălit 17 victime, în urma unor contracte semnate în avans, pentru constuirea unor spălătorii de tip self-service.

La data de 5 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Ilfov, împreună cu criminaliști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat 3 percheziții, în județul Galați, la domiciliile unor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și amenințare.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2019-2021, 5 bărbați, din comuna Liești, județul Galați, cu vârste cuprinse între 19 și 61 de ani, ar fi indus în eroare 17 persoane vătămate, în urma încheierii unor contracte de prestări servicii, scopul urmărit de persoanele bănuite fiind acela de a încasa, în avans, anumite sume de bani, fără însă a finaliza lucrările de construire a spălătoriilor de tip self-service, ce făceau obiectul respectivelor contracte.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la aproximativ 750.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare 4 mandate de aducere, cei 4 bărbați fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru activități procedurale.

La percheziții, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe sisteme informatice, care ar fi fost folosite la comiterea de fapte penale, precum și documente contabile, respectiv contracte, facturi, ștampile, s.a.

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 4 autoturisme de lux, care, fie ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor, fie ar fi fost achiziționate din sumele de bani, obținute de la persoanele prejudiciate.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov continuă cercetările, în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și amenințare, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române.

La activități, au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați și ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați

În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice Ilfov au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, față de 3 bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și amenințare.

Cei 3 bărbați, au fost prezentați în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen