vineri, mai 24, 2024
Actualitate

FOTO | 28 de kilograme de aur confiscate în Galați și Tecuci

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat verificări la operatori economici, care desfășoară activități de comercializare a metalelor și pietrelor prețioase, în județul Galați, pentru asigurarea unui climat de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea faptelor ilegale în acest domeniu.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat verificări la 12 societăți comerciale, care desfășoară activități de comercializare a metalelor și a pietrelor prețioase la puncte de lucru, situate în municipiile Galați și Tecuci.

În urma controalelor efectuate, au fost descoperite și indisponibilizate 23.357, 38 grame de aur și 140 de pietre prețioase, în valoare de peste 6.000.000 de lei și au fost întocmite 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost aplicate  6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei și a fost dispusă confiscarea a 5.181,94  grame de aur și argint, precum și a 838 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen