joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

GALERIE FOTO |Cozi imense la vămile din vestul țării

La vămile din vestul țării, pe sensul de intrare in țara sunt formate cozi chiar și de 30km. Timpii de așteptare trec de 400 minute.

Se așteaptă ore întregi la vamă, în ziua de duminică, 19 decembrie 2021. Este vorba de persoanele care vor să intre în România. Cele mai mari cozi sunt la punctele de frontieră cu Ungaria. Este vorba de vămile Petea (județul Satu Mare) și Nădlac (județul Arad).

În momentul de față, la punctul de trecere Nădlac 1 și 2, se așteaptă 420 min, la Borș 1 și 2, se așteaptă 130 min, la Petea 360 min. Cel mai mic timp de așteptare este la punctul de trecere al frontierei de la Salonta, unde se așteaptă în jur de 60 minute.

120.000 de oameni cu 33.000 de mașini au intrat în țară în ultimele 24 de ore, cei mai mulți pe la granița cu Ungaria, potrivit datelor Poliției de Frontieră. Azi este ultima zi în care se poate intra în țară fără completarea formularului de localizare, care intră în vigoare de mâine.

Românii care se întorc din statele UE şi sunt vaccinaţi sau au dovada că au trecut prin boală în ultimele şase luni scapă de carantină. În schimb, dacă nu sunt vaccinaţi, dacă nu a u trecut prin boală şi nici nu au test negativ făcut cu 48 de ore înainte şi vin din zona verde sau galbenă, stau în carantină două săptămâni. Iar pentru cei care vin din zona roşie, nici testul nu îi scapă de carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen