sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Variantă de ocolire Liești – Ivești | Ce proiecte au fost incluse în bugetul pe 2022

Intr-o postare pe Facebook, președintele CJ Galați a transmis ca, bugetul de investiții pentru Galați din ultimele decenii, este cel nai mare de până acum. În urma discuțiilor pe care le-a avut cu ministrul Transporturilor, care a vizitat județul nostru la începutul acestei luni, a reușit să obținem fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a Galațiului și conectarea la marile axe de transport.

Astfel, bugetul pe 2022 prevede fonduri pentru demararea proiectului tehnic și a lucrărilor la Centura Mare a Galațiului, proiect care era blocat și care nu avea finanțare. În plus, bugetul pe 2022 prevede și realizarea unei conexiuni rutiere între Drumul Expres Galați – Brăila și Centura Mare a Galațiului.

Mai mult, vom obține banii necesari pentru a începe implementarea unui proiect extrem de important pentru Galați, și anume modernizarea DN25, pe ruta Galați – Șendreni – Braniștea – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Liești – Ivești, ceea ce va presupune și realizarea unor variante ocolitoare în anumite localități, a adăugat Costel Fotea.

În 2022, Ministerul Transporturilor va aloca fonduri și pentru drumul expres Galați – Brăila, pentru finalizarea Centurii Tecuciului și pentru realizarea unui nou drum expres între podul suspendat peste Dunăre și Focșani, care odată finalizat va asigura conectarea Galațiului cu autostrada Moldovei.

Mai mult, sunt prevăzute investiții și la Drajna, unde se va realiza un pasaj rutier, ceea ce va fluidiza foarte mult traficul către și dinspre Autostrada Soarelui.

Sunt investiții extrem de importante pentru județul nostru, pe care îmi doresc să le vedem realizate în următorii ani, a declarat președintele Consiliului Județean Galați.

O altă veste bună pe care am primit-o de la Ministerul Transporturilor se referă la faptul că proiectul aeroportului de la Galați va fi inclus în Master Planul General de Transport al României.

Astfel, putem demara procedurile de elaborare a documentației necesare pentru obținerea finanțării, fie de la bugetul de stat, fie de la bugetul Uniunii Europene, în funcție de programele existente, sau printr-un parteneriat public-privat, potrivit acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen