vineri, mai 24, 2024
ActualitateCultural

FOTO | Șoferii au fost „sancționați” cu ceai și cafea

În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului Rutier Galați, Biroului Rutier Galați și Biroului Rutier Tecuci au desfășurat, pe D.N. 25, în zona Hanu Conachi, în municipiul Galați și pe D.J. 251, pe raza comunei Matca, o acțiune preventivă având drept scop conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului producerii accidentelor, pe fondul oboselii la volan.

Acțiunea a avut loc în contextul în care somnolența la volan este asociată cu aproximativ 20% din totalul accidentelor rutiere, fiind considerată una dintre principalele cauze ale accidentelor mortale care au loc pe autostrăzi și alte drumuri express.

Astfel, căscatul, lăcrimatul ochilor, vederea încețoșată, nevoia de a închide ochii, scăderea vitezei de reacție și devieri de la traiectorie, sunt doar câteva dintre indiciile stării de somnolență la volan.

În cursul acțiunii, conducătorilor auto opriți în trafic le-au fost înmânate pliante în care sunt prezentate cauzele și indiciile stării de somnolență la volan.

Totodată, polițiștii le-au oferit conducătorilor auto ceai și cafea, explicându-le importanța momentelor de pauză și relaxare, în timpul conducerii autovehiculului pe distanțe mari de drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen