sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

INCREDIBIL | Dispozitive de spionaj descoperite la o școală din satul Bucești, Ivești

A fost descoperită aparatură de ascultare/înregistrare într-o școală din satul Bucești, comuna Ivești, județul Galați.

Agentul de pază al unității de învățământ a descoperit mai multe dispozitive spion în cancelarie și în biroul directorului.

Conducerea școlii a sesizat autoritățile abilitate. La Bucești au ajuns echipe de la SRI și alte instituții din domeniul informațiilor.

Inspectoratul Școlar Județean Galați nu a fost informat de serviciile secrete despre acest incident.

Serviciul Român de Informații (SRI) este așteptat să ofere lămuriri cu privire la acest incident.

Sursa Pro Lider Fm

Update

UPDATE:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a precizat că aparatura de supraveghere descoperită în interiorul Şcolii din Buceşti a fost montată în 2019 şi avea şi o componentă audio.

”La data de 6 ianuarie a.c. poliţiştii Serviciului Ordine Publică au efectuat un control la şcoala gimnazială, din localitatea Buceşti, ocazie cu care au constatat că, în anul 2019, o societate comercială ar fi desfăşurat activităţi de instalare a unor sisteme de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare.

În urma constatărilor, a fost întocmi dosar penal pentru violarea vieţii private şi instalarea şi întreţinerea sistemelor de alarmare împotriva efracţiei, fără a deţine licenţă de funcţionare în domeniu”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Se pare că cei din şcoală au uitat de aparatură şi s-au gândit la o acţiune de ”spionaj”, drept pentru care au alertat autorităţile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen