Comisar-șef din Galați prins că lua șpagă de la candidați pentru a obține permisul de conducere fără proba practică

 

Potrivit Adevărul.ro, poliţistul primea mită chiar în sediul Serviciul de Permise şi Înmatriculări. În total, procurorii anticorupţie au stabilit că acesta a luat bani, dar şi băutură, produse alimentare şi cosmetice de nu mai puţin de 16 ori în decurs de o lună şi jumătate.

 

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Mitică Petcu, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată (16 fapte de luare de mită). Alte trei persoane care l-au mituit pe poliţist au primit pedepse între un an şi şase luni şi doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Hotărârea a fost pronunţată pe 17 ianuarie.

 

”În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 50 de lei şi 300 de lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere”, susţin procurorii. Parchetul a pus sub sechestru mai multe sume de bani ridicate de la comisarul şef Mitică Petcu.   Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci persoane puse sub acuzare în acest dosar, în sarcina cărora s-a reţinut că i-au dat mită comisarului-şef de poliţie.

 

Investigaţiile efectuate în acest caz au scos la iveală detalii şocante. Comisarul-şef nu se ferea să îi cheme pe cei care urmau să dea examen de permis şi să ia mită de la ei chiar în sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi. Poliţistul îşi nota pe bileţele numele celor care urmau să promoveze examenul fără să fie testaţi cu adevărat dacă au sau nu ablităţile necesare pentru a conduce un vehicul pe drumurile publice.

Citește toată știrea pe Adevărul: adev.ro/r6cokz

 

Comisar şef de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Galaţi reţinut de  procurori pentru luare de mită (UPDATE) - Monitorul de Galati - Ziar print  si online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *