vineri, mai 24, 2024
Actualitate

FOTO | Brăilean prins că transporta ilegal lemne

Un bărbat din Brăila a fost depistat de jandarmii gălățeni în timp ce transporta material lemnos, fără a deține documente legale. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată de jandarmi.

Miercuri, 8 februarie, în jurul orei 14:00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 poliție Galați a observat în zona blocurilor ANL, situate pe șoseaua dig Galați – Brăila, o autoutilitară care la vederea echipajului de ordine publică a oprit brusc. Întrucât vehiculul venea dintr-o zonă împădurită, jandarmii s-au apropiat, au observat că mașina pare a fi încărcată, motiv pentru care l-au întrebat pe conducătorul auto ce transportă, iar acesta a declarat că transportă câteva lemne pentru foc.

La controlul autovehiculului, jandarmii au observat în partea din spate a mașinii trunchiuri de material lemnos, despre care șoferul a declarat că le-a găsit în zona împădurită, situată în apropiere. De asemenea, acesta a declarat că nu deține documente legale, iar transportul nu este înregistrat în aplicația SUMAL.

Jandarmii i-au solicitat conducătorului auto să îi însoțească la Cantonul 2 Tulucești, în vederea continuării verificărilor. După efectuarea cubajului s-a stabilit că în interiorul autovehiculului se aflau 3 m3 de lemn din esența salcie. Șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen