sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Românii s-au speriat de o fotografie apărută în mediul online. Cozi uriașe la pompe

În acest moment, în toată țara sunt formate cozi uriașe la pompe, după ce în mediul online a apărut o fotografie, unde prețul la o pompă depășea 10 lei. Potrivit economiștilor, totul este o strategie de marketing, iar Consiliul Concurenţei va face verificări.

Autoritățile dau asigurări că prețul la pompă nu va urca atât de mult în scurt timp și nu au de ce să se panicheze. În marea majoritate a staţiilor, preţurile rămân ridicate, însă la nivelul ultimelor zile.Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele din Monitorul Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei, conform Agerpres.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial. Există însă staţii în care preţurile au urcat şi la 10 sau 11 lei pe litru. In seara asta sute de șoferi din județul Galați au luat cu asalt benzinăriile. Cineva a răspândit zvonul că de la miezul nopţii preţul carburanţilor va atinge pragul de 10 lei pe litru, iar în curând doar armata va putea alimenta. 


În realitate, însă, preţul la benzină şi motorină este între 7,5 şi 7,9 lei pe litru în majoritatea staţiilor de carburanţi operate de marile companii de pe piaţa românească: OMV, Petrom, Rompetrol sau Lukoil. Preţurile pot fi verificate online pe Monitorul Preţurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen