joi, mai 23, 2024
Actualitate

S-a lăsat cu amenzi după ce prețul la combustibil a crescut nejustificat

Guvernul a anunţat joi seară amenzile aplicate benzinăriilor precizând că cea mai mare dintre ele este în sumă de 100.000 de lei şi a fost aplicată unui lanţ care deţine 215 staţii.

Anunţul a fost făcut joi seară de purtătorul de cuvânt al Guvernului,. Dan Cărbunaru, care a trecut în revistă acţiunile fulger demarate în urma scumpirilor nejustificate care au avut loc cu o seară înainte.

ANPC a controlat peste 70 de staţii de carburant in tara, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare de 100.000 de lei a fost aplicată chiar la sediul central a unui furnizor de carburanţi, care are pe teritoriul naţional 215 staţii, a declarat joi, Dan Cărbunaru, fără a preciza numele companiei care a fost amendată.

Numărul benzinăriilor corespunde grupului ungar Mol, care anunţase cu câteva ore înainte de aceste declaraţii că „se delimitează de orice practică anticoncurenţială şi de orice informaţii care ar putea genera panică în rândul populaţiei”

Astfel, staţia din Beiuş, de la care a pornit panica miercuri, a fost amendată cu 35.000 de lei, ANPC dispunând încetarea practicilor ilegale.

Încă patru sancţiuni date către 4 comercianţi de carburanţi din judeţele Cluj şi Galaţi.

Și ANAF și Consiliul Concurenței au început verificări. Rezultatele, dată fiind complexitatea examinării acestor documentații, urmează să fie anunțate public pe măsură ce se finalizează controale de fond începute de aceste instituții. Ministrul Finanțelor a dispus Direcției Generale Anti-Fraudă din cadrul ANAF demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România. Sunt peste 100 de echipe pentru a verifica stațiile de vânzare, dar și distribuitorii angro și companiile implicate.

Specialiștii ISU avertizează că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol. Deja IGSU a notificat operatorii economici care au lanțuri de distribuție de carburanți, cu privire la pericolul generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen