sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Operator Economic din Umbrărești amendat de Garda de Mediu

În urma unui control realizat de comisarii din cadrul GNM,  Comisariatul Județean Galați la un operator economic care desfășoară activități de sortare agregate minerale, din comuna Umbrărești, județul Galați, s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea prevederilor autorizației de mediu (volumul bazinului decantor deținut, modul de gestionare a deșeurilor generate din activitatea desfășurata – spatii neamenajate, deșeuri aflate în stoc), precum si neîndeplinirea la termen a obligațiilor de mediu asumate.

 

 

Au fost stabilite măsuri de suspendare a activității de sortare agregate minerale până la remedierea neconformităților constatate, asigurarea suprafeței autorizate pentru bazinul decantor, asigurarea spatiilor amenajate in vederea colectării selective a deșeurilor generate, înscrierea deșeurilor in evidenta gestiunii deșeurilor.

 

 

Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Județean Galați a aplicat sancțiune contravențională, în cuantum de 50.000 RON si sancțiunea complementară de suspendare a activității desfășurate, pentru nerespectarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. g) din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările si modificările ulterioare si avertisment, pentru nerespectarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit b) din OUG nr. 195/2005, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen