vineri, martie 29, 2024
Actualitate

Doi bărbați din Ivești au fost condamnați la închisoare, după ce s-au bătut cu polițiștii. „De ce m-ați deranjat de la furat”

VIDEO. Bătaie între romi pe o stradă din Fetești, „stinsă” de polițiști cu  gaze lacrimogene - InfoIalomita.ro - Știri actuale din județul Ialomița

Doi dintre bărbaţii implicaţi în incidentul extrem de grav care a avut loc acum trei ani într-o comună gălăţeană au fost condamnaţi la pedepse minore cu închisoarea. Agresorii au aruncat cu topoare în doi poliţişti şi i-a ameninţat de mai multe ori cu moartea. Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat definitiv pe doi gălăţeni, fraţii Ionel şi Fernando-Gheorghe Dobrin, la 3 ani şi 2 luni, respectiv 2 ani de închisoare cu executare pentru ultraj.

 

 

Decizia a fost pronunţată pe 17 martie. Cei doi fac parte din comunitatea de romi din localitatea gălăţeană Iveşti, iar pe 08.02.2019 au creat un scandal uriaş în comuna amintită. Ajutorul de şef de post din localitate şi un alt poliţist s-au deplasat cu autospeciala de Poliţie în Iveşti, iar la un moment dat au oprit maşina ca să legitimeze o persoană. La scurt timp s-a dezlănţuit iadul. La faţa locului a apărut Ionel Dobrin cu un topor în mână, care a început să îi ameninţe cu moartea pe poliţişti: ”Vreau să omor un poliţist, oricum mă duc la puşcărie, de ce m-aţi deranjat de la furat?”

 

La vederea acestuia, unul dintre poliţişti s-a retras câţiva paşi în lateral şi a încercat să-l calmeze, dar conform mărturiei acestuia, „parcă era turbat şi continua să spună că vrea să omoare un poliţist, învârtind toporul deasupra capului şi continuând să vină spre mine”. I-a spus individului să se liniştească pentru că în caz contrar va folosi spray-ul lacrimogen din dotare, dar Dobrin Ionel a devenit şi mai agresiv. Bărbatul a continuat să ameninţe: „Te omor, ce tu ai şcoala mea de puşcărie, de ce m-ai deranjat?”. Imediat după aceea, a aruncat toporul în direcţia unuia dintre poliţişti, dar acesta a reuşit să se ferească. „Uite-l acolo, hai pe el să-l omorâm”

 

Imediat au apărut în zonă mai mulţi bărbaţi, printre care şi Fernando-Gheorghe Dobrin, fratele lui Ionel Dobrin, înarmaţi cu bâte şi topoare, care au încercat să îi lovească pe cei doi poliţişti. Din mulţimea care se aduna în apropierea poliţiştilor se auzeau voci care spuneau: „Uite-l acolo, hai pe el să-l omorâm”. Zeci de persoane s-au apropiat de poliţişti şi i-au înconjurat, făcând gesturi ameninţătoare şi adresându-le injurii şi ameninţări cu acte de violenţă: „Hai să-i omorâm, cum să vină în ţigănie şi să scoată pistolul”, întrucât, la vederea lor, unul din oamenii legii a pus mâna pe tocul pistolului.

 

Pentru că au continuat să se apropie ameninţător de cei doi poliţişti, unul dintre aceştia i-a avertizat că […] Citeste mai mult pe Adevărul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen