joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Tinerii din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci au donat sânge în cadrul unei campanii umanitare

În perioada Postului Mare, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, preoţi, credincioşii şi numeroşi tineri voluntari se mobilizează exemplar pentru a participa la acţiuni de donare de sânge.

 

După ce săptămâna trecută preoţi şi credincioşi din patru protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos au donat sânge pentru semenii noștri aflați în suferință în spitale, de această dată, împreună cu preoții tecuceni au fost la donare 51 de tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci.

 

Activitatea de astăzi face parte din Campania „Donează sânge, salvează o viață!”, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul medical și epidemiologic actual prin care trece societatea românească.

 

De la începutul acestei campanii umanitare foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu tineri şi numeroşi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi.

 

Cu mare bucurie și plini de entuziasm, tinerii voluntari din cadrul LTCOR, filiala Tecuci, s-au deplasat de dimineață la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

 

Demersul tinerilor de a se implica în această acțiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoților participanți la donare și prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galați.

 

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Galaţi.

 

Acţiunile de donare de sânge organizate la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos vor continua în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen