joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Controale ale poliției, în această dimineață, în toată țara

Foto: Vrancea 24

 În această dimineață, polițiști din toată țara desfășoară o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Se acționează pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din localități, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și punctele cu risc rutier.

In perioada 2 – 4 aprilie au fost alte controale

În perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acțiunilor derulate de polițiști pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancțiuni, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 de sancțiuni aplicate bicicliștilor, respectiv 34 pietonilor.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 47 pentru depășire neregulamentară.

Totodată, au fost reținute 532 de permise de conducere și 74 de certificate de înmatriculare.

În total, au fost aplicate 4.901 sancțiuni, în valoare de 2.224.781 de lei.

Polițiștii au constatat 40 de infracțiuni, dintre care 39 la regimul rutier și 1 de altă natură.

De la intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, respectiv 27 februarie 2022, au fost aplicate 402 sancțiuni pentru conducerea agresivă, fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în toate cazurile.

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen