marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

O societate comercială din Umbrărești va amenaja trei lacuri, pentru a le popula cu pește. Agregatele minerale extrase, vor fi valorificate

 

În comuna noastră, vor fi 3 lacuri, care vor fi populate cu pește. Proiectul este realizat de către o societate comercială, din localitate. O serie de sondaje executate anterior in zonă, precum si o lucrare asemănătoare efectuată în apropiere, au indicat faptul sunt rezerve de nisip si pietriș, ce ar putea fi valorificate.

 

Zona se pretează a fi amenajata pentru crearea unui iaz de peste. Poziția terenului, zona în care este, ar putea atrage un număr mare de practicanți ai pescuitului sportiv.

 

Din punct de vedere al dezvoltării locale, bazinul piscicol ce urmează a fi amenajat, va reprezenta un punct de atracție turistica prin asigurarea unui loc pentru practicarea pescuitului sportiv si realizarea unei capacitate de producție piscicolă, care va deservi zonele rurale învecinate, contribuind la dinamizarea economiei locale.

 

In vederea amenajării iazului piscicol, care va fi de fapt o microfermă piscicolă de creștere în sistem intensiv a crapului de cultura in amestec cu alte specii (pești fitoplanctonofagi si pești răpitori- știuca) După excavație, agregatele minerale vor fi valorificate in stare bruta sau după prelucrarea acestora in stația de sortare-spălare din administrarea beneficiarului.

 

Perioada de execuție a iazului piscicol (extragere agregate minerale) este de 5 ani, începând cu anul 2021. Amplasamentul proiectului se află poziționat la o distanță de aproximativ 520 m măsurați în linie dreaptă până la primele locuințe sau anexe gospodărești din satul Condrea.

 

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen