vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Parteneriat între Umbraresti, Barcea și Drăgănești pentru ca localitățile să primească bani pentru gaze naturale

Comunele Umbraresti, Barcea și Drăgănești s-au aliat din nou, pentru a obține banii necesari, ca locuitorii celor 3 comune să fie arondați la sistemul național de gaze naturale.

Cele 3 comune au depus cererea pentru a primi banii, prin noul program de investiții, „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 23.617.465,61 euro. Bani ce în mare parte vor fi obținuți de la Guvernul României. Comunele aliate vor contribui și ele cu bani la această investiție, suma totală de la bugetele locale fiind de 576.459,81 euro.

Proiectul la care facem referire a început în anul 2019, unde cele 3 comune s-au aliat, au depus cerere de finanțare printr-un alt program guvernamental, dar din motive ce nu țin de Umbrărești, Barcea și Drăgănești, proiectul nu a primit finanțare. De asemenea, în anul 2020 a mai fost o încercare de a atrage finanțare, dar din cauza termenului de depunere foarte scurt, nu s-a reușit. În sfârșit, am ajuns în anul 2022, iar datorita noului program guvernamental, cele trei comune au depus cerere de finanțare, unde cel mai sigur va fi acceptată.

Urmărește-ne și pe Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen