Un participant la trafic din Bârlad a alertat poliția după ce a observat ca un bărbat din Ghidigeni conduce mașina în mod haotic

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 37 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, care a fost depistat conducând un autoturism pe drumurile publice și a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 15 mai 2022, ora 13:45, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un participant la trafic, cu privire la faptul că, un autoturism înmatriculat în județul Galați este condus sinuos, a pătruns în mod repetat pe sensul opus de mers și prezintă un pericol pentru traficul rutier.


Echipajul deplasat în temeiul sesizării a depistat și oprit, pentru control, autoturismul indicat, pe strada Tecuciului, din municipiul Bârlad, identificând persoana aflată la volan, un bărbat în vârstă de 37 de ani.


Polițiștii au constatat că bărbatul depistat emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea acestora.


În aceeași zi, 15 mai 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.


În cursul zilei de ieri, 16 mai 2022, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.


Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. (Comunicat IPJ Vaslui Nr. 197 din 17 mai 2022).

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *