vineri, mai 24, 2024
Cultural

Sculptorul Dan Mateescu, cel care a dat viață pietrelor, fierului și lemnului

Astăzi, la Casa de Cultură a Municipiului Tecuci a avut loc o minunată lansare de carte.

Sala „Studio” a instituției a fost plină de oamenii care și-au dedicat trei ore din viața lor personală, pentru a participa la lansarea cărții „Sculptorul Dan Mateescu”, care este o monografie scrisă de distinsul profesor Virgil Pavel.

La eveniment au participat preoți, profesori, scriitori etc. Din comuna noastră au fost frații preoți Ionel și Toderita Rusu, dar și doamna director a Școlii Gimnaziale „Sfântul Stelian” Monica Babeș.

Sculptorul Dan Mateescu este un artist cunoscut în lumea culturii. Este un Brâncuși de Galați. A avut talentul și îndemânarea de a da pietrelor, fierului și lemnului viață. La noi în comună, după orașul Tecuci, are cele mai multe lucrări expuse.

În curtea școlii Sfântul Stelian din Umbrărești-Deal puteți admira chipurile sculptate a mai multor personalități umbrăreștene, iar în centrul comunei, în parcul de lângă primăria este expus bustul lui Ștefan cel Mare. În comuna Roșu, raionul Cahul, Republica Moldova, unde este sculptat tot bustul lui Ștefan cel Mare. Ultima sa lucrare este chipul unui dac, care se află tot la școala Gimnazială Sfântul Stelian Umbrărești.

În următoarele zile va apărea un nou interviu cu distinsul profesor Virgil Pavel, care va fi putut văzut în exclusivitate pe pagina Fii Informat Umbrărești.

Urmărește-ne și pe Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen