vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Situația privind seceta pedologică în județul Galați și in țară. La Umbrărești a plouat 1 litru/ mp

Codul galben de ploi anunțat de meteorologi a fost mai degrabă o amăgire pentru locuitorii din Umbrărești și din împrejurimi. Cantitățile de apă preconizate erau de 25…40 l/mp, dar de unde. In cursul zilei de ieri a picurat mai mult, în reprize. Cantitatea de apă acumulată fiind de doar 1 litru/mp. Foarte puțin pentru seceta cu care ne confruntăm.

 

Nici în următoarele 2 săptămâni nu sunt urme de ploaie, ba chiar mai mult, din păcate, temperaturile vor urca înapoi. În acest ritm, județul Galați urmează să fie declarat calamitat, fiind unul dintre cele mai afectate județe din Moldova.

 

Situația privind seceta pedologică la cultura de porumb neirigat la data de 8.07.2022

 

La data de 08 Iulie 2022, în cultura de porumb neirigat, conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm, se situează în limite scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în Dobrogea, Maramureș și Banat, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, Transilvania și Crișana, local în nordul, estul, sud-vestul, sudul și sud-estul Munteniei, sudul, centrul și estul Olteniei.

 

Rezerva de apă din sol prezintă valori satisfăcătoare, apropiate de optim și izolat optime, în cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul, vestul, sudul și centrul Munteniei, sudul, centrul, nordul și nord-estul Transilvaniei, nord-vestul și izolat centrul Moldovei și sud-estul Crișanei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen