duminică, mai 19, 2024
Actualitate

Creasta Munților Nemira din Slănic Moldova. Destinație de weekend, în apropiere de casă

 Destinație de weekend, în apropiere de casă. Creasta Munților Nemira din Slănic Moldova  este destinația de weekend ce este situată în apropiere de casă. La două ore de mers cu mașina, în stațiunea Slănic Moldova puteți găsi adevărate comori vizuale, dacă vă încumetați să parcurgeți un traseu montan, care în aproximativ 6 ore vă aduce deasupra tuturor.

 

În caz de iubiți natura, muntele și peisajele frumoase, cu siguranță veți putea parcurge traseul prin pădure, care nu este unul foarte greu. Necesită voință și un echipament adecvat pentru munte.

 

Traseul ce îl recomandăm este unul de o zi. Adică plecați dimineața de jos și sunteți seara înapoi jos. Plecarea se din Poiana Căprioarei, pe bandă albastră, iar apoi ajunși la intersecția traseului de bandă albastră cu cruce roșie va trebui să urcați pe Vârful Șandru Mare ce are o altitudine de 1640 M, pentru a vedea peisajul de sus. Pe Vârful Șandru Mare se ajunge în 15 minute. De întors, recomandăm să vă întoarceți pe unde ați venit, în caz de vreți să fiți seara înapoi în stațiune.

 

Înstalați aplicația Munții Noștri pe a urmări cu ușurință traseul, în caz de sunteți începători

 

Nu uitați să luați apă și mâncare la voi. Pe parcurs vi se va face foame. Prânzul îl puteți lua pe Vârful Șandru, unde găsiți o masă cu bănci. Recomandăm să aveți mâncare uscată, cum ar fi pateu, salam, conserve etc.

 

În ceea ce privește echipamentul, recomandat este să aveți bocanci, pelerină de ploaie, o haină mai groasă în caz de se face frig.  Rucsacul nu trebuie să lipsească, fiidncă va trebui să vă depozitați cele necesare. Din punct de vedere tehnic, semnal pe munte este, însă recomandăm să aveți la voi o baterie externă în caz de veți rămâne fără baterie la telefon.

 

Vă lăsăm mai jos câteva fotografii de pe Creasta Munților Nemira din Slănic Moldova, respectiv Vârful Șandru Mare.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen