joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Accident foarte grav în județul Vrancea. Un autocar cu refugiați s-a răsturnat. A fost activat planul rosu

A fost activat planul rosu, în județul Vrancea. Un autocar cu refugiați s-a răsturnat pe DN2-E85, la Garoafa. În el se aflau mame cu copii. La fața locului au intervenit zeci de salvatori.

„În jurul orei 02.45, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pe DN 2 E85 – Garoafa, unde un autocar care se deplasa pe direcția Focșani-Bacău, în care se aflau cetățeni străini, s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț betonat.
23 persoane au fost preluate de ambulanțe (20 femei și 3 copii), fiind rănite ușor.
Alte 20 de persoane care se aflau în autocar au fost conduse la un centru specializat din municipiul Focșani.” Comunicat IPJ VN

„În această dimineață, la ora 02:36, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea am activat Planul Roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit în jurul orei 02:27 la numărul unic de urgență 112, anunța că un autocar în care se aflau 43 de pasageri de cetățenie ucraineană, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN 2 E 85, la intrarea în localitatea Garoafa.

Având în vedere gravitatea evenimentului a fost activată grupa operativă de la nivelul inspectoratului.

Astfel, la fața locului au fost mobilizate de urgență și au acționat gradual: 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de transport persoane și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 3 autospeciale de primă intervenție și comandă și 1 microbuz transport persoane.

De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale structurilor suport, respectiv 5 echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Garoafa și Secția Drumuri Naționale Focșani cu 1 echipaj, care a intervenit pentru sablarea carosabilului.

Totodată, la locul evenimentului a fost amplasat un Post Medical Avansat pentru triajul victimelor. Au fost transportate la spital 20 de persoane, printre care 4 copii cu vârste între 5 și 16 ani. Celelalte 23 persoane au fost transportate la Centrul de Primire Refugiați din Focșani. Ulterior, 3 persoane din cele ajunse la Centrul de Primire Refugiați au solicitat evaluare medicală și au fost transportate la spital.

Fac precizarea că, urmarea vizitei pe care am făcut-o la spital și a discuțiilor cu medicii, aceștia mi-au comunicat că din cele 20 de persoane internate 17 au doar prin superficiale gen zgârieturi niște lovituri care nu au le afectează sub nicio formă viață și pot fi externate în câteva ore. Singurele cazuri care sunt mai accentuate, dar fără a fi grave sunt cele cu privire la trei femei, din care una are două vertebre dislocate (L3-L4) o altă persoană are dislocat umărul care a și fost imobilizat și bandajat și a treia persoană care are o durere cervicală.

Așadar, din fericire, în urma acestui nedorit eveniment, nu a fost rănit grav niciunul dintre pasageri autocarului.

În ceea ce privește cauzele producerii accidentului, din primele constatări ale Poliției Rutiere, acesta s-a produs urmare a stării de oboseală a șoferului care a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un șanț și, în contact cu un podeț, s-a răsturnat. Șansa a făcut să fie acest podeț pentru că, la aproximativ 5 m de el, urma un stâlp în care autocarul ar fi intrat frontal și atunci situația ar fi fost mult mai gravă.” Comunicat Prefectura Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen