Un bărbat din județul Galați a fost arestat după ce a înjunghiat două persoane la un bar din Smârdan

La data de 29.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive a unui inculpat, pentru săvârşirea, în concurs şi în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunilor de:


– tentativă la infracţiunea de omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal – art. 189 alin. (1) lit. f) din Codul penal;
– tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 din Codul penal;
– portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, prevăzută de art. 372 alin. (2) din Codul penal în referire la art. 372 alin. (1) lit. c) din Codul penal,
toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) şi (2) din Codul penal şi art. 41 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 43 alin. (2) din Codul penal.


Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.


Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:


La data de 19.09.2022, în jurul orei 1700, în timp ce se afla pe terasa unui magazin din satul Cişmele, comuna Smârdan, judeţul Galaţi, în prezenţa mai multor persoane, printre care şi două minore, dar şi a unui copil de aproximativ 4 ani, inculpatul a aplicat trei lovituri de cuţit unei persoanei vătămate, provocându-i plăgi înţepat-tăiate în zona toracelui anterior şi posterior cu hemopneumotorax stâng minim, leziuni care au necesitat 20-25 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, precum şi altei persoanei vătămate, provocându-i o plagă înţepat-tăiată penetrantă şi transfixiantă bord ulnar 1/3 medie antebraţ stâng, leziune care au necesitat 30-35 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.


Activitatea infracţională a inculpatului a creat panică şi indignare în rândul persoanelor prezente în proximitatea comiterii faptelor.


Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *