vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Acțiune pentru verificarea legalității transportului de persoane. Un șofer din Ivești a fost printre cei găsiți cu nereguliÎn data de 10 octombrie, în intervalul orar 06:00 – 10:00, pe raza de județului Galaţi s-a desfăşurat o acţiune cu participarea efectivelor de poliţie rutieră din cadrul I.P.J. Galați, pentru verificarea legalității transportului de persoane.


În cursul acțiunii au fost verificate 52 autovehicule destinate transportului de persoane și 8 autovehicule destinate transportului de elevi. Întrucât au fost constatate unele nereguli, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2002 privind nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă; 7 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, republicat și 12 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, 3 dintre acestea fiind aplicate conducătorilor auto destinate transportului de elevi.
Exemple:


– Un bărbat de 48 ani, din comuna Ivești, care conducea un autobuz pe DN2B și care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, a oprit pentru a îmbarca călători în zona unei stații peco, fără ca stația respectivă să figureze în graficul de circulație aferent licenței de transport.

De asemenea, conducătorul autobuzului nu a eliberat bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de 10 călători și nu avea completată foaia de parcurs.

A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 13.000 lei, în baza prevederilor H.G. 69/2012, republicat;


– Un bărbat de 45 ani, din municipiul Galați, a condus un microbuz pe DN2B, care efectua transport persoane pe cursa Galați – Tecuci, fără a elibera bilete/legitimații de călătorie, aferentei distanței parcurse, pentru un număr de 8 călători și fără a introduce cartela tahografică în aparatul tahograf.

A fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 lei, în baza prevederilor H.G. 69/2012, republicat și a O.G. 37/2007.


Astfel de acțiuni vor fi efectuate de polițiștii gălățeni în permanență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen