sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Aflată la un proces, o familie din Galați era cât pe ce să fie atacată cu ranga și maceta. Agresorii sunt trei tineri cu vârstele cuprinse între 14 și 16 ani

Joi, 13 octombrie, în jurul orei 14:00, jandarmii care asigură ordinea publică și paza Palatului de Justiție din Galați au fost sesizați de către o femeie că în fața instituției se produce o altercație între mai multe persoane. La vederea jandarmilor, un tânăr a fugit spre strada Brailei, iar alte două persoane implicate în incident au fost imobilizate de oamenii legii și conduse în incinta Palatului. Pentru a se preîntâmpina un alt incident, a fost solicitat și sprijinul echipajului de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați.

 

În urma controlului corporal efectuat asupra uneia dintre persoanele implicate în incident, un tânăr în vărsat de 16 ani, din Galați, a fost găsită o macetă cu lungimea de 70 cm și lama de 52 cm. Totodată, una dintre persoanele amenințate de către grupul de tineri le-a indicat jandarmilor locul unde a fost aruncată de către aceștia o rangă din fier, cu lungimea de 130 cm.

 

Din verificările efectuate de către jandarmi a reieșit faptul că incidentul s-a produs în afara Palatului de Justiție, după terminarea unei audieri privind introducerea unui ordin de protecție pe numele unuia dintre agresori. De față s-a aflat familia persoanei care a solicitat măsură de protecție, avocatul acesteia, persoana vizată de măsură, membrii de familie și prietenii acestuia. Între ei s-a iscat un conflict spontan, iar intervenția promptă a jandarmilor a zădărnicit acțiunea agresivă a tinerilor.

 

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice. La intocmirea actelor de sesizare a fost prezent si tatăl minorului în varstă de 14 ani. Tânărul care a fugit de la fața locului a fost identificat de jandarmi ca fiind persoana asupra căreia s-a dispus măsură de protecție. Cercetările sunt continuate de poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen