marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

La Tecuci a fost descoperit un tezaur cu peste 20.000 monede


Descoperire senzationala la Tecuci. Un tezaur cu peste 20.000 de monede falsificate din secolul al saptesprezelea a fost gasit de niste muncitori in timp ce efectuau o lucrare in curtea bibliotecii locale. Arheologii au izolat zona si spun ca nu este exclus ca acolo sa mai fie descoperite si alte obiecte istorice.


Luni dimineață muncitorii s-au apucat de treaba insa au oprit imediat lucrarile atunci cand au dat peste vasul plin cu monede.

Un martor spune ca au venit munictorii si l-au anunat, explica exact cum era așezat vasul, ca l-au pus într-o galeata) – penultimul sincronMonedele au fost realizate in banaria de la Suceava in perioada domnitorului Eustratie Dabija(1661-1665) si sunt imitații dupa monede suedeze, prusace si poloneze.E al doilea astfel de tezaur descoperit in aceeasi zona. Primul a fost scos din pamant in 1958.

Monedele, desi falsificate, sunt din alama iar la vremea respectiva aveau valoare comerciala si erau folosite in tranzactii.Monedele vor fi restaurate intr-un laborator specializat iar ele ar putea intra in proprietatea muzeului de istorie Teodor Cincu din Tecuci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen