sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Percheziții la Costache Negri. Polițiștii au găsit droguri. Trei persoane au fost arestate

Ieri, 14 noiembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, în comuna Costache Negri, județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 20 de grame de cannabis și mai multe grindere pentru mărunțit.

 

Perchezițiile au avut loc după ce, în aceeași zi, în cadrul unei acțiuni realizate pentru combaterea traficului de droguri de risc și mare risc, în municipiul Galați, polițiștii au surprins în flagrant delict un bărbat, de 28 de ani, din comuna Costache Negri, județul Galați, în timp ce intenționa să vândă altei persoane 5 grame de muguri de cannabis.

 

Din cercetări a rezultat că, din luna mai 2022 până în prezent, la diferite intervale de timp, 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, toți din comuna Costache Negri, ar fi procurat, deținut, transportat și vândut, fără drept, diverse cantități de cannabis.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, trei dintre aceștia, printre care bărbatul depistat în flagrant delict și alți doi, de 20, respectiv 28 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen