vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte, după ce ar fi lovit două femei

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, a anunțat Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

 

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

 

„O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată.

 

Perioada de post care începe este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate.

 

Mai fac precizarea și că Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016.”, a mai transmis acesta.

 

Preotul Calistrat, acuzat că a bătut două femei: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?”

 

Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, are propria variantă după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea mănăstirii.

 

Într-o reacţie pe care a avut la bzi.ro, părintele folosește un limbaj jignitor la adresa enoriașelor, insinuând că ar avea probleme psihice.

 

„Părerea mea e că sunt ușor deviante, în rest nu am nimic cu ele, sunt două suflete nevinovate.

 

Dar când faci chestii premeditate obraznice, tu dorești să spurci imaginea mănăstirii, atunci e o obrăznicie.

 

Mănăstirea noastră o cunoaște atâta lume, vin oameni de peste tot, și vii tu – o măciucă de asta isterică nemăritată – să faci teatru în față la 500 de oameni?”, a replicat părintele Calistrat.

 

În plus, preotul susţine că este nevinovat, că a fost provocat de cele două femei, că el a fost împins şi a căzut.

 

În filmare, însă, se vede că în urma loviturii aplicate de preot victima a căzut la pământ.

 

În clipul video, apar mai multe persoane în curtea bisericii, seara, în ceea ce pare o ceartă generalizată.

 

La un moment dat, în gălăgie, se observă cum părintele se apropie de o femeie din spate și o lovește cu mâna dreaptă, femeia căzând la pământ. Ulterior, părintele Calistrat se vede în clar, întorcându-se cu fața spre camera de filmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen