vineri, mai 24, 2024
Actualitate

Incendiu devastator în județul Galați. Pompierii s-au luptat cu flăcările 11 ore. Poliția a deschis dosar penal

Un incendiu devastator a izbucnit în această dimineață, în județul Galați. Pompierii au fost alertați prin apel 112, că în comuna Vânători, județul Galați arde restaurantul Vânătorului.

De îndată la fața locului s-au deplasat 4 autospeciale de stins incendii, o autoscara, o autospeciala de descarcerare si echipajul SMURD tip B2 de la Detasamentul de Pompieri Galati. La scurt timp, forțele de intervenție au fost suplimentate cu 2 autospeciale de la Secția de Pompieri Galați, o autocisterna de 9 tone, 2 autospeciale de la Liberty și 23 de oameni din tură libera.


Incendiul a fost lichidat, in jurul orei 15, dar un echipaj la Detasamentul de Pompieri Galați va rămâne la fața locului, pentru supraveghere, până duminică dimineață.

Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă din cauza vântului, făcările extinzându-se și la un imobil învecinat, dar și la o anexă dintr-o a treia gospodărie.


Pompierii gălățeni au lucrat aproximativ 11 ore pentru stingerea incendiului, dar și pentru protejarea locuințelor din învecinătate.


Au ars 4 corpuri de clădire principale și mai multe anexe, însumând aproximativ 5.000 mp, cu bunurile din interior, electrocasnice, instalații electrice, textile, diverse acte și corpuri de mobilă.

Au fost salvate trei locuințe, care se învecinau cu restaurantul de la care a pornit incendiul. Nu au fost înregistrate victime.


Cauza probabilă a producerii incendiului: efectul termic al curentului electric (scurt circuit la o ladă frigorifică aflată în bucătăria restaurantului).

În urma incendiului, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, cercetările continuând.

Urmărește-ne și pe Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen