Au reușit să-și facă vile și să-și cumpere mașini scumpe după ce au înșelat oamenii. Percheziții la Șendreni și Tudor Vladimirescu

 

Ieri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea și cu participarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile a trei societăți comerciale din județul Galați, ce au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, precum și la locuințele a două persoane bănuite.

 

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată și în variantă agravată, cu consecințe deosebit de grave (7 acte materiale).

 

Totodată, polițiștii au acționat și pentru identificarea de înscrisuri, bunuri și sume de bani provenite din activitățile ilegale ce interesează cauza, respectiv inducerea în eroare a 7 persoane vătămate (persoane juridice și fizice), de la care ar fi achiziționat cantități importante de cereale, fără a le achita contravaloarea sau ar fi vândut cereale cu plata în avans, fără a mai livra marfa achitată.

 

Prejudiciul cauzat este de 3.000.000 de lei.

 

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați.

 

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, s-a luat măsura indisponibilizării a 5 autoturisme în valoare totală de 45.000 de euro.

 

De asemenea, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor două persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și în variantă agravată, cu consecințe deosebit de grave, fiind vorba de doi bărbați cu vârstele de 39, respectiv 66 de ani, ambii cu domiciliile în municipiul Galați.

 

În cursul zilei de astăzi, cele două persoane vor fi prezentate la Tribunalul Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *