Tragedie în județul Iași. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat. O fată a rămas fără mâini

Tragedie noaptea trecută în județul Iași. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat. O fetiță a rămas fără mâini.

 

La ora 00. 03 apel prin SNUAU,  112 s-a anunțat faptul că  autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat în municipiul Pașcani, din care 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale.  De îndată la fața locului au intervenit forțe și mijloace de intervenție din cadrul cadrul ISU Iași.

 

La locul intervenției au fost trimise trei echipaje de prim-ajutor, unul de terapie intensivă mobilă, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială pentru stingere de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare grea de la ISU, şase ambulanţe tip B şi două tip C de la SAJ.

 

În urma evaluării medicale au fost transportate la spital 25 de persoane, din care 2 persoane la Spitalul de Copii Sf Maria Iași. Din totalul persoanelor 15 aveau vârste cuprinse între 14-17 ani.

 

În  autocar erau membrii unui ansamblu folcloric din județul  Botoşani.  Trebuia să ajungă dimineaţă în Slobozia, judeţul Ialomiţa. Într-o curbă de la intrarea în Paşcani, şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat.

La spitalul din Iaşi au ajuns 7 persoane. Pentru două dintre ele, cei de la Spitalul Sf Maria au declanşat cod roşu şi şi-au petrecut restul nopţii în sălile de operaţie. În cea mai gravă stare se află o fată de 16 ani, care a rămas complet fără braţul stâng şi parţial fără braţul drept. Ea are vânătăi şi julituri pe toată partea dreaptă a feţei, a frunţii şi a capului. Fata a suferit un traumatism cranio cerebral în urma căruia şi-a pierdut starea de conştienţă. Medicii de la Sfânta Maria fac tot posibilul pentru a o salva.

 

Cealaltă fată de 16 ani pentru care a fost activat codul roşu la Spitalul de Copii a suferit şi ea un traumatism cranio cerebral în urma căruia şi-a pierdut starea de conştienţă. Are plăgi contuze cu lipsa de substanță fronto-temporo-parietal stângă. Din cauza gravităţii leziunilor suferite la nivelul capului, fata este acum la Spitalul de Neurochirurgie.

În UPU de la Spitalul Sf Spiridon au ajuns trei victime. Un bărbat de 55 de ani, care are un traumatism cranio cerebral în urma căruia şi-a pierdut starea de conştienţă, contuzie la nivelul umărului stâng, contuzie toraco-abdominală, mâna dreaptă strivită. Este internat la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

 

Un tânăr de 19 ari are multiple contuzii, plagă prin tăietura în sticlă a omoplatului stâng, contuzie toraco-abdominală. I s-a făcut un Computer Tomograf. După obţinerea rezultatelor urmează să fie reevaluat de chirurgi şi neurochirurgi.

 

O femeie de 45 de ani, policontuzionată. Are contuzii toraco-abdominale, toraco-lombare. A fost dirijată la Neurochirurgie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *