joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Atenție la consumul de alcool de sărbători. Nu vă urcați la volan, evitați conflictele

Ca în fiecare an, Crăciunul şi Revelionul reprezintă pentru români momente pentru a se întâlni cu cei dragi, cu rude îndepărtate sau cu prieteni. De multe ori cu ocazia acestor întâlniri se consumă băuturi alcoolice, şi nu puţine au fost cazurile în care s-a întrecut limita.


De obicei, în această perioadă a Sărbătorilor de Iarnă consumul de licori bahice creşte, iar riscul de a fi implicat într-o agresiune, fie ca agresor, fie ca victimă este mult mai mare.

Trebuie reamintit efectul acestui drog legal – alcoolul – te face să nu mai distingi corect care este realitatea şi totodată să reacţionezi violent faţă de rude sau persoane pe care în urmă cu un minut le considerai prietene.


De menţionat că în ceea ce priveşte mediul rural, consumul de băuturi alcoolice se întâlneşte în majoritatea infracţiunilor comise cu mare violenţă.


Un alt aspect care dorim să îl scoatem în evidenţă îl reprezintă alcoolul la volan.
E bine să se ştie că la fiecare al cincilea delict de circulaţie intervine alcoolul. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative.


Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi.


Chiar dacă sunt Sărbatorile de Iarnă, poliţiştii nu vor da dovada de indulgenţă în astfel de cazuri.


Gândiţi-vă că alcoolul nu este prietenul dumneavoastră, chiar dacă vă face să vă simţiţi bine.

Nu stricaţi farmecul acestor clipe frumoase şi gândiţi-vă că Sărbătorile de Iarnă trebuie petrecute într-o atmosferă de bucurie aşa cum se merită să întâmpinăm noul an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen