vineri, mai 24, 2024
Evenimente

S-a stins din viață fostul papă al bisericii catolice

Starea de sănătate a fostului papă era gravă şi îşi petrecea nopţile asistat de medici.

Fostul papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit la vârsta de 95 de ani.

„Cu tristeţe informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9.34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a declarat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

„Informaţii suplimentare vor urma cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsufleţit al Papei emerit Benedict al XVI-lea se va afla în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru despărţirea de credincioşi.

Starea de sănătate a Papei Emerit, aşa cum a fost numit Benedict după ce a demisionat, a suferit o „înrăutăţire în ultimele ore” din cauza vârstei, a precizat Vaticanul, iar medicii îi monitorizau în permanenţă starea.

Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le ceruse credincioşilor să se roage pentru el la finalul audienţei sale generale de miercuri dimineaţă. Suveranul Pontif a mers să-l viziteze pe Benedict la mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican după audienţa generală.

Benedict locuia Vatican după ce a încetat să mai fie papă în 2013. În ultimii ani devenise din ce în ce mai fragil, după ce îşi dedicase viaţa de după papalitate rugăciunii şi meditaţiei.

Timp de sute de ani, înainte ca Benedict să devină Sfântul Părinte, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen