Peste 30 de șoferi de microbuze au fost amendați dimineața. Polițiștii au oprit 80 de vehiculeAstăzi, 13 ianuarie 2023, în intervalul orar 6.30:00-09:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au desfășurat, pe raza de competență, o acțiune pe linia verificării legalității transportului de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane, prin:

•verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;
•verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.
•respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare;
•verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;
•testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;
•valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului;
•depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat 81 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 27 au fost aplicate conform HG 69/2012, privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier, 3 la OUG 195/2002 privind regimul rutier și 2 la OG 37/200, privind nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă.

Exemple:

– Un bărbat, cu vârsta de 44 de ani, domiciliat în comuna Liești, județul Galați a condus un autobuz pe DN2B, efectuând transport persoane, cursa regulată Tecuci-Galați, fără a avea introdusă cartela tahografică în aparatul tahograf, conducând astfel la alterarea datelor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă. Totodată, conducătorul autobuzului nu a eliberat bilete/legitimații de călătorie, aferente distanței parcurse, pentru un număr de 3 călători motiv pentru care a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.G 37/2007, cu amendă în cuantum de 6.000 lei și în conformitate cu prevederile H.G 69/2012 Republicată, cu amendă în cuantum de 9.000 lei.

– Un bărbat, cu vârsta de 57 de ani, din municipiul Galați, a condus un autobuz pe DN2B, Galați, efectuând transport persoane, cursa convenție, pentru o societate din municipiul Galați, fără a deține la bordul autobuzului documentele pentru tipul de transport efectuat, motiv pentru care a fost sancționat contravențional, conform prevederilor H.G 69/2012 Republicată, cu amendă în cuantum de 4.000 lei.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și asigurarea siguranței rutiere, poliţiștii gălățeni vor continua acţiunile şi controalele pe drumurile din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *