Meteor observat pe cerul județului Galați. Un bărbat din Tulucești a sunat la 112

În data de 18 ianuarie, în jurul orei 19, mai mulți oameni din județul Galați, dar nu numai au observat pe cer o lumină strălucitoare. Din descrierea lor, ca un fulger.

Un bărbat din localitatea gălățeană Tulucești, fost militar, a sunat la 112 și i-a spus dispecerului că a văzut o lumină care s-a dezintegrat.

De îndată, așa cum cere procedura, autoritățile s-au mobilizat. La Tulucești a fost trimis un echipaj de ambulanţă și o mașină de pompieri. Cei trimiși la caz au verificat zona, dar nu au găsit nimic.

La scurt timp, după publicarea primei știri, bărbatul care a sunat la 112, a fost luat la mișto. A fost jignit în tot felul, deși nimeni nu-l cu cunoaște.

Cazul a ajuns și în atenția Societății Astronomice Române de Meteori, care au făcut verificări și au constatat că a fost vorba despre un meteor care a durat circa 10 secunde.

Meteorul este un meteoroid sau un asteroid de mici dimensiuni, ce intră în atmosfera Pământului și arde complet în urma frecării cu atmosfera terestră. Meteorul lasă o dâră luminoasă pe cerul nopții. Acesta se consumă complet în urma frecării că aerul din atmosferă și nu ajunge la sol.

Sursa foto: Meteor_Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *