sâmbătă, iunie 15, 2024
Actualitate

Accident fatal în județul Galați. Un tânăr a murit după ce prietenul său, băut la volan, a făcut accident

La data de 3 februarie 2023, în jurul orei 22:05, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că pe drumul județean 242, în interiorul localității Foltești, județul Galați a avut loc un eveniment rutier.

Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră au stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 29 de ani, din satul Foltești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242, având direcția de deplasare dinspre localitatea Stoicani către oraș Târgu Bujor, în interiorul localității de domiciliu, când a ajuns în dreptul primăriei, a pierdut direcția de mers, iar autovehiculul a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de electricitate, aflat pe partea dreaptă a sensului de mers și apoi a fost proiectat în peretele unui imobil aflat în acea zonă.

În autoturism se aflau 4 persoane de sex masculin, toate cu domiciliul în Foltești, iar în urma evenimentului rutier a fost rănit conducătorul auto și un adolescent, cu vârsta de 17 ani, ce se afla pe bancheta din stânga spate. Cei doi răniți au fost preluați și transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei, unde au rămas internați. Ceilalți doi bărbați, ambii cu vârsta de 36 de ani nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, la unitatea spitalicească i-au fost recoltate și mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Din păcate, ulterior, în cursul nopții de 3/4 februarie 2023, tânărul de 17 ani a decedat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs acest accident rutier.

În cursul zilei de astăzi, după audieri și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 29 de ani. Acesta va fi prezentat în data de 6 februarie 2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Autoturismul era prevăzut cu centuri de siguranță și la bancheta din spate, iar din primele verificări a rezultat faptul că pasagerii din spate nu purtau centurile la momentul producerii evenimentului rutier.

 

Comunicat IPJ GL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen