Au dat foc intenționat unei case, iar apoi au vrut să o incendieze pe a doua. Piromani din județul Galați arestați

Incendiul din data de 3 ianuarie 2023, izbucnit la o locuință din comuna gălățeană Tulucești a fost pus intenționat. Totul a ieșit la iveală după ce 2 bărbați au încercat să incendieze o altă casă.

„La data de 3 ianuarie 2023, în jurul orei 01:50, Poliția Galați a fost sesizată telefonic prin intermediul Serviciului Național Apel Unic de Urgență 112, cu privire la faptul că la ieșire din localitatea Tulucești, în apropiere de DN 26, în direcția Frumușița, județul Galați, a izbucnit un incendiu la o locuință.


La fața locului au ajuns polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați, dar și un echipaj din cadrul I.S.U. Galați cel din urmă acționând pentru stingerea incendiului.


Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că imobilul unde a izbucnit acest incendiu aparține unui bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din comuna Tulucești, imobil care nu este însă locuit. Incendiul a afectat în totalitate acoperișul acestui imobil pe o suprafață de circa 100 m.p.


În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă, cercetările urmând să fie continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la declanșarea incendiului.

Ulterior, la data de 11 ianuarie 2023, la ora 17:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești au fost sesizați de o femeie, cu vârsta de 34 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că în perioada 29.12.2022 – 11.01.2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și apoi, prin efracție ar fi pătruns într-un imobil care îi aparține, care nu este locuit și care se află pe raza localității Tulucești, cu intenția de a-l incendia.


Polițiștii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani, unde a izbucnit incendiul menționat anterior.

În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanșarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului.


A fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de distrugere prin incendiere.

În acest context, ambele cauze au fost preluate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, iar după efectuarea de multiple activități de investigare, verificare și cercetare, s-a concluzionat că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, fiind stabilit și un cerc de suspecți.


În cursul dimineții de astăzi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, polițiștii din cadrul B.I.C. Galați, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere la persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbați din comuna Tulucești, cu vârsta de 47 de ani, respectiv 48 de ani.

După audieri și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, iar față de celălalt bărbat cercetările vor fi continuate în stare de libertate.

Persoana reținută va fi prezentată în data de 8 februarie 2023 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.”

Comunicat IPJ Galați

Știrea cu privire la incendiul izbucnit la Tulucești în data de 3 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *