marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Comerț cu droguri la barul din Podoleni. Un bărbat a fost arestatIeri, 14 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, au desfășurat o acțiune operativă pe linia combaterii traficului de droguri de risc și a substanțelor psihoactive, cunoscute sub denumirea de „cristale”.

În urma activităților desfășurate, a fost identificat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Barcea, județul Galați, dat în urmărire în baza unui mandat european de arestare.

Acesta este bănuit că ar fi comercializat substanțe psihoactive de tip „cristale” tuturor persoanelor interesate din interiorul unui bar, aflat în satul Podoleni.

Au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la 3 locații din județul Galați.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 220 de grame de substanțe psihoactive de tip „cristal”, cu o valoare de piață de 22.000 de lei, precum și 6.500 de lei.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de operațiuni neautorizate cu substanțe psihoactive a fost prezentată Tribunalului Galați, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

La percheziții au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IPJ Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen