marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

La noapte, toți credincioșii vor primi Lumina Sfântă. La ce oră vor începe slujbele în comună

La noapte toți credincioșii vor primi Lumina Sfântă. Ca în fiecare an, Sfânta Lumină va fi adusă de o delegație direct de la Ierusalim.

 

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge în țară după ora 18:30, cu aeronava din Tel Aviv. Arhimandritul Teofil va aduce candela până pe Dealul Patriarhiei, în jurul orei 19.00, unde va fi primit de Patriarhul Daniel. De la București, Lumina Sfântă va fi împărțită și delegațiilor de preoți veniți din țară, pentru a ajunge în biserici, de unde credincioșii o vor putea lua la slujba de Înviere.

 

În comuna Umbrărești, în toate bisericile din localitate, slujba va începe la ora 00:00. Preoții roagă  credincioșii să nu se îmbulzească, fiindcă vor trece pe la fiecare pentru a împărții Sfânta Lumină.

 

De asemenea, persoanele participante la slujbele de înviere au obligaţia să respecte măsurile generale şi specifice prevenirii incendiilor pe timpul utilizării lumânărilor şi candelelor aprinse pe timpul slujbei pentru a nu constitui o stare de pericol şi prin acţiunea lor să se asigure siguranţa celorlalţi participanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen