marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Procurorii gălățeni vor soluționa cazul bărcii răsturnate în râul Mureș, în județul Timiș. Dosarul a fost trimis la noi în județ

Cazul bărcii răsturnate în râul Mureș, în județul Timiș, va fi soluționat de procurorii gălățeni. Dosarul a fost mutat de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, la Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, deoarece procurii gălățeni au specializare pentru soluționarea unor astfel de accidente.

 

Urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a constituit, la data de 01.05.2023, o cauză penală în care se efectuează cercetări faţă un bărbat de 33 de ani, cetăţean român, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 din C. pen, cu privire la evenimentul din seara zilei de 30.04.2023, de pe râul Mureş. Având în vedere specificul cauzei, la acest moment se efectuează cercetări în vederea analizării declinării cauzei în favoarea organelor competente. Prin ordonanța din data de 04.05.2023 dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, în vederea analizării incidenței infracțiunilor prev. de art. 2 alin. 1 şi art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003”, a transmis unitatea de Parchet într-un comunicat de presă.

 

Tragedia a avut loc în seara de  30 aprilie,  în jurul orei 20,40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureş (Periam Port – judeţul Timiş) spre malul drept (judeţul Arad), în extravilanul localităţii Semlac, cu o barcă din lemn. În ambarcaţiune, din extravilanul localităţii Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore şi 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port. La aproximativ 2-3 metri de mal, ambarcaţiunea s-a scufundat.

 

Din cele 11 persoane, 3 persoane au murit înecate, iar în continuare 2 copii sunt căutați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen