joi, aprilie 18, 2024
Actualitate

Incendiu violent noaptea trecută la Torcești. Pompierii s-au luptat 5 ore cu flăcările

Clipe de coșmar pentru o familie din satul Torcești. Aseară, la  ora 23;34 s-a dat alarma pentru pompierii care asigură permanența la Ivești. Un apel la 112 a anunțat faptul că mai mulți baloți de lucernă ard ca o torță. Până la sosirea pompierilor, proprietarii, dar și vecinii și localnicii au sărit cu ce au putut ei, pentru a limita extinderea focului către locuință și către alte anexe gospodărești.

Intervenția pompierilor militari a durat 5 ore, aceasta finalizându-se la ora 4:25, în sprijin venind și o autospecială de la Tecuci. De asemenea, la fața locului a fost alocată și o resursă SMURD, pentru a interveni rapid, în cazul în care cineva are nevoie de ajutor. Din fericire nu au fost victime, iar oamenii au reușit să își salveze animalele.

 

În urma vâlvătăii, 2500 de baloți și 2 tone de lemne au fost făcute scrum. De asemenea, au fost afectate parțial 2 solarii și un adăpost de animale. Potrivit ISU Galați, cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spații deschise.

Incendiul de aseară  de la Torcești  și-a mai spus încă o dată cuvântul în privința Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență care la noi în comună este foarte puțin vizibil. Nici vorbă de mașină de pompieri sau de un utilaj care să intervină efectiv cu furtunuri și cu apă pentru a limita extinderea incendiilor. Achiziția unei astfel de autospecială s-ar putea face și cu fonduri europene. Sperăm ca cineva din primările să aibă buna inițiativă de a depune măcar proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen