marți, aprilie 23, 2024
Actualitate

Tragedie în județul Galați. Un bărbat a murit, iar o fetiță de 14 ani a fost rănită după ce un câine i-a mușcat

La data de 16 iulie 2023, la ora 20:28, Poliția Galați a fost sesizată prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu vârsta de 50 de ani, cu privire la faptul că în curtea unui imobil din satul Roșcani, comuna Băneasa, județul Galați, se află căzut, la nivelul solului în stare de inconștiență, fratele său, un bărbat de 47 de ani și nu se poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

La fața locului au ajuns în scurt timp polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești și un echipaj medical de la Ambulanță, care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Polițiștii au intrat în curtea imobilului respectiv și doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acționând în direcția câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reușit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curții până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă mușcată la nivelul gâtului.

De asemenea, până la sosirea polițiștilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost mușcată de mâna stângă de același câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reușind apoi să iasă din curte.

Din verificările preliminare efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că proprietarul imobilului și al câinelui, de circa 3 ani, lăsase în grija bărbatului, de 47 de ani, gospodăria și sarcina de a hrăni animalele pe care le deține, pe perioada cât era plecat de acasă la muncă.
Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un țarc special confecționat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă și să îl lase liber în curte.

În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 și, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele și cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopții de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit și proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situației, precum și a condițiilor de deținere.

În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi, conform art.12 alineat 1, din OUG 55/2002, a infracțiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.

Comunicat IPJ Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen