marți, aprilie 23, 2024
Evenimente

Tinerii și copii din Parohia Umbrărești I, în tabără la Mănăstirea Cârlomănești. Uniți prin rugăciune, prietenie și voie bună

Luni, 24 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat la Mănăstirea ”Sfinții Martiri Brâncoveni” din localitatea Cârlomănești, judeţul Galaţi, o frumoasă zi de tabără pentru mulți tineri din protopopiatul Tecuci, printre care și aproximativ 40 de tineri din Parohia Umbrărești I, însoțiți de preotul paroh, Ioniță Gheorghiță.

 

Activităţile desfăşurate în cadrul acestei tabere au fost așezată sub egida programului eparhial ”Vacanța din pridvorul Bisericii”, derulat în lunile iulie şi august în centrele parohiale parohiale şi mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

În total, 75 de tineri din parohiile Umbrărești 1, Bucești şi ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Tecuci, însoțiți și foarte bine organizați de părinții și îndrumătorii lor duhovnicești s-au bucurat de frumusețea locului și de cunoscuta ospitalitate a organizatorilor.

 

Pe durata întregii zile au fost susținute un număr de trei cateheze, ce au oferit tinerilor posibilitatea de a întreba și de a primi multe răspunsuri folositoare la problemele şi întrebările ce îi preocupă.

În poienița din spatele Altarului de vară al mănăstirii, a avut loc un program artistic, moderat de o inimoasă profesoară de chitară din Parohia Bucești precum și un antrenant program de informare medicală susținut de o tânără studentă la Facultatea de Medicină, enoriaşă a Parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din Tecuci.

 

Pe seară a avut loc și un minicampionat de fotbal, câștigat de tinerii din comuna noastră.

 

Agapa frățească, focul de tabără și lansarea de lampioane au încheiat această minunată zi, ce a adus multă bucurie în sufletele copiilor și dorința de reveni cât mai curând la Mănăstirea Cârlomănești, anunță într-un comunicat Arhiepiscopia Dunării de Jos.

„Parohia Umbrărești 1 Vale are prins în programul de vară o tabără de zi la Umbrărești, în data de 17 august, când copiii și tinerii din alte localități vor veni la Umbrărești pentru a lua parte la alte activități, având ca punct de reper educația creștină, bucuria de a fi împreună și dragostea față de Dumnezeu”. A anunțat părintele Ioniță Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia legătura cu noi chiar acum. Notă: Pen